AllTest.co.il - אתר המבחנים של ישראל

מבחני קבלה והתאמה לעבודה

ידיעת שפות לצורך מבחני מיון

ידיעת שפות זה דוגמא מעולה לקריטריון נדרש בלא מעט עבודות וגם אם לא, בהרבה עבודות זהייחשב ליתרון גדול. הכנסו לקרוא על לימוד שפה זרה לשיפור סיכויי הצלחה

קרא עוד
מבחן אישיות

מבחני אישיות הם מבחנים פסיכולוגיים שבאפשרותם להפוך את מבנה האישיות של הנבחן לפרמטרים מדידים. זהו כלי שיכול להעריך תיאוריות אישיות, ומאפשר להסתכל על שי

קרא עוד
מבחן הכוונה תעסוקתית

בעמוד הבא תמצא מידע מקיף על מבחן הכוונה תעסוקתית

קרא עוד
מבחני מיון לעבודה

מבחני המיון הם למעשה הגדרה כוללת לשלל שלבים מיוניים, בעזרתם יכולה החברה המגייסת לעמוד על אופיו של המועמד, על כישוריו ועל מידת התאמתו.

קרא עוד
מבחנים פסיכוטכניים

מבחן פסיכוטכני הוא מבחן אינטליגנציה אשר בכוחו לבדוק את יכולותיו של אדם מבחינת מנת משכל וקוגניציה, וכן לעזור במתן כיוון לגבי עיסוק עתידי.

קרא עוד

ארגונים גדולים מפרסמים, על בסיס חודשי כמעט, משרות פנויות אשר זקוקות לאיוש. אותם גופים - החל במכבי האש והמשטרה ועד חברות כמו אינטל או טבע - נהנים מהתנהלות דינאמית מאוד, כך שבכל רגע נתון ישנן משרות פנויות בהם. האם כל אחד יכול להתקבל אל המשרות הללו? ברור שלא. בגופים גדולים כל כך, כדי לוודא שהמועמד אכן מתאים לתפקיד, הוא עובר מבחן קבלה לעבודה.

מדוע יש צורך במבחן קבלה לעבודה?

ראשית נציין כי מבחני קבלה לעבודה נעשים בדרך כלל כדי לבחון כישורים מקצועיים בלבד. מבחני אישיות וכדומה, ייעשו בנפרד - אם בכלל - ויכללו מבחנים פסיכוטכניים, מבחני הערכה וכדומה. מבחני הקבלה הם פשוטים יותר, ומיועדים לבחינה מקצועית בלבד, ברוב המקרים. כמובן שישנם חריגים, אך זוהי המטרה בדך כלל.

ובכן, מהי המטרה של אותם מבחנים? בעיקר לבחון את המועמד מעבר לכישורים הבסיסיים הנדרשים, אשר משמשים כסינון ראשוני בלבד. מודעת דרושים קלאסית תיראה לרוב כך:

"לחברת תקשורת גדולה דרוש עובד.

דרישות התפקיד:

תואר ראשון בתקשורת,

ניסיון של שנתיים לפחות בתחום,

דובר אנגלית שפת אם,

ידע בתוכנות עיצוב.

ניסיון בניהול דפי פייסבוק עסקיים - יתרון".

אדם אשר רואה את המשרה הזו, יבדוק כמובן (בראשו) האם הוא מתאים לתפקיד. אם כל הדרישות עונות במדויק לנתוניו המקצועיים, הוא בוודאי יענה למשרה וישלח בעקבותיה קורות חיים אל החברה המפרסמת. אך האם זה אומר שהוא יתקבל אוטומטית לתפקיד? ממש לא. ברוב המקרים, הוא עוד רחוק מקבלה לעבודה.

מדוע? משום שיחד איתו, ישנם עוד מאות ואפילו אלפי אנשים אשר מתאימים לתיאור המשרה, במיוחד אם מדובר בתיאור כללי מאוד. מבחינת החברה המפרסמת, היא לא תוכל להרשות לעצמה קבלה לעבודה של כל המועמדים המתאימים, כמובן. היא צריכה לבחור מביניהם את המתאים לה ביותר.

ראשית - בדיקת קורות החיים

כמו אותו מועמד שלנו, נענו למודעת הדרושים הזו עוד כמה וכמה מועמדים. כולם שלחו לחברה את קורות החיים שלהם - וזהו עוד אמצעי סינון. לאחר הסינון הראשוני של דרישות תפקיד כלליות, יבחנו אנשי החברה את קורות החיים של המועמדים ויבצעו סינון נוסף. הסינון יתבצע בהתאם לניסיון שמופיע בקורות החיים, בתוספת עוד מספר פרטים קטנים שיכללו במסמך וישפיעו על ההחלטה (מקום מגוריו של המועמד, הניסיון שלו לעומת האחרים, הידע בפייסבוק - אותו יתרון שהוזכר במודעה - ועוד).

אז קורות החיים נבדקו והמועמדים סוננו. מתוך מאות שהגישו את המועמדות בהתחלה, נותרו עשרות. לעשרות הללו, ייערך מבחן קבלה לעבודה - עוד אמצעי סינון, הפעם יעיל הרבה יותר מכל בחינה שהיא.

מבחן קבלה לעבודה - מה הוא כולל?

מבחני הקבלה לעבודה נעשים בכל חברה בצורה אחרת. לא מדובר כאן במבחני המיון שנעשים במכונים השונים, אלא במבחנים ספציפיים, שנעשים במשרדי החברות עצמן בדרך כלל, ומיועדים לבחון, כאמור, יכולות מקצועיות של המועמדים. לכן, הם יכללו תוכן אשר מותאם לדרישות התפקיד ולאופי החברה.

כך, מבחן קבלה לעבודה במשטרה, יכלול שאלות וסוגיות אשר קשורות לשירותו של השוטר הממוצע; מבחן קבלה לאינטל יכלול שאלות הקשורות לעניינים טכנולוגיים ותכנותיים; מבחן קבלה לגוף תקשורת יבחן ידע כללי של המועמד ואת מידת התמצאותו באקטואליה. זהו העיקרון של מבחני הקבלה ועל פיו הם מתקיימים.


ערוץ ווידאו
פורטל לימודים