AllTest.co.il - אתר המבחנים של ישראל

10 דרכים ללמוד לבחינה

לפני בחינה, ובמיוחד לפני כזו שנחשבת גדולה ומשמעותית, יש להתכונן כמו שצריך. אבל, מה שטוב בתיאוריה לא תמיד טוב בפועל - בעיקר משום שללמוד ולהתכונן זה לא דבר קל כמעט בשום מקרה. במקרים רבים, החומר מורכב ומסובך או פשוט בנפח גדול מאוד, ולהיות מעורה בו זה לא קל. אז הנה 10 דרכים יעילות שיעזרו לכם ללמוד לבחינה...

1

לסכם

במקצועות העיוניים וההומאניים, אחת הדרכים הטובות ביותר להתכונן היא לסכם את החומר בעצמכם. כלומר: לקרוא את מה שכתוב במחברת שלכם או בספר הלימוד, ולכתוב זאת כמעין סיכום מתומצת. היתרון: שיטה שעובדת כמעט תמיד, ועושה גם מעין 'סדר' בראש.

החיסרון: לא תמיד יש זמן וחשק לכתוב הכל מחדש.

2

ללמד את עצמכם

הרבה מאוד אנשים מגלים שהם לומדים בצורה הטובה ביותר כשהם מדברים לעצמם ו'מסבירים' לעצמם את החומר. זה אמנם נשמע מעט מוזר, אך בפועל זו שיטה שעוזרת להציג את הדברים במילים שלכם, בצורה ברורה.

היתרון: גם כאן, זו שיטה שמארגנת את החומר ומאפשרת להבין מה באמת למדתם וספגתם ממה שנאמר בשיעור או בהרצאה.

החיסרון: זה בכל זאת ייראה מוזר אם תעשו את זה ליד אנשים אחרים...

3

ללמוד עם עוד אנשים

צרת רבים היא חצי נחמה - כך אומר המשפט הידוע, וגם אם הוא בדרך כלל לא נכון (לפחות עבור רובינו), הוא נכון במקרה הזה: כאשר אתם עוברים את ימי הבחינה עם עוד אנשים, זה הפוך את הבעיה לפחות נוראה.

היתרון: ללמוד בקבוצות זה תמיד יותר מהנה.

החיסרון: לא פעם זה הופך לחוויה רעשנית ובעיקר לא יעילה.

4

להתחיל מאפס

זו שיטה שמתאימה בעיקר ללימודי מדעים מדויקים ובייחוד למתמטיקה. בשיטה הזו, הסטודנט לא מתרגל רק תרגילים סטנדרטיים, אלא מנסה להבין את השיטה, המשפט, הנוסחא וכדומה דרך חזרה למקורות, כלומר - לימוד מאפס, כאילו מעולם לא הכיר את אלו קודם לכן. כך הוא יוכל לדעת האם הבסיס שלו נכון.

היתרון: מאפשר לגלות טעויות בסיסיות בדרך ולהבין באיזה מצב אתה נמצא.

החיסרון: אם לפני הבחינה אתה מגלה שהבסיס בעייתי, זה עלול להיות לא נעים...

5

לסמן ולמרקר

רוצים לעשות סדר אמיתי בדברים? סמנו את המשפטים החשובים, עברו עם מרקר על כותרות מרכזיות וכך תוכלו להתמקד טוב יותר. זה יעזור לכם לחסוך בזמן ולהיפטר מהמידע הפחות רלוונטי.

היתרון: ארגון, ארגון ושוב ארגון.

החיסרון: מי שהחומר הבסיסי שלו לא מאורגן אפילו במעט, יצטרך לעבוד קשה מאוד.

6

לצייר

כן, זה נשמע מעט מוזר, אבל ציורים אשר ימחישו את החומר הנלמד יוכלו להפוך את הלמידה לאינטואיטיבית יותר ולכזו שתאפשר לכם לזכור דברים על סמך גרפיקה, סמלים וכדומה - מה שבדרך כלל יהיה פשוט יותר.

היתרון: מקל על הלמידה והופך אותה ליותר מעניינת.

החיסרון: שיטה שדורשת לא מעט עבודה ומתאימה בעיקר ללימודים הומאניים.

7

להמחיז

בת דודתה הרחוקה של השיטה הקודמת היא שיטת ההמחזה: במקום לשבת ולקרוא כמו תוכי, אפשר להמחיז ולהמחיש את החומר, וכך להבין אותו הרבה יותר טוב. המשקיעים באמת יוכלו לשלב גם חרוזים, שירים וכדומה, שיסייעו מאוד לשינון יעיל.

היתרון: אין יותר כיף מלימודים שהופכים להצגה.

החיסרון: גם כאן דרושה השקעה רבה.

8

להאזין

אחת השיטות היעילות בעולם לשינון של חומר, היא בהאזנה להקלטות. אפשר שאלו יהיו הקלטות של המרצה, ואפשר שאלו יהיו הקלטות שלכם, מסבירים לעצמכם את החומר. תוכלו לשמוע זאת באוטובוס ואפילו לישון עם זה. אומרים שזה עובד.

היתרון: אפשר ללמוד במקומות רבים, תוך כדי פעולות אחרות (נהיגה, רכיבה על אופניים, אימון בחדר הכושר ועוד).

החיסרון: כדי שההקלטה תהיה אפקטיבית כמה שיותר, כדאי לערוך אותה. וזו השקעה לא קטנה בפני עצמה.

9

לבחון את עצמך

אין ספק שזו אחת השיטות הטובות ביותר - בחינה עצמית או של השותפים ללימודים (אם אתם לומדים בחברה), אם על ידי 'שליפת' שאלות, הכנת שאלות מראש או מעבר על בחינות שנעשו בעבר.

היתרון: לא רק שמדובר בלימוד אפקטיבי, אלא שכך אפשר אף לדמות את המבחן עצמו.

החיסרון: במידה והסטודנט אינו מוכן כראוי, שיטה זו עשויה להכניס אותו ללחץ. במילים אחרות: בצעו את השיטה הזו רק כאשר רמת הידע בינונית ומעלה.

10

בלי פאניקה

אחת השיטות הבדוקות היא לימוד ברוגע. נכון, לא פשוט לעמוד במשימה כזו, אך אפשרי: לימדו בנחת, אל תעמיסו על עצמכם יותר מידי, עשו הפסקות ואפילו מרווחים של יום באמצע. רבים ממליצים לא ללמוד בלילה ובנוסף - להשתדל להמעיט בלימוד ביום שלפני הבחינה. כך, כאשר אתם רגועים, החומר 'ייספג' בצורה טובה יותר.

היתרון: משיטות הלימוד היעילות ביותר, שמבטיחות שינון נכון, בריא ומוצלח של החומר.

החיסרון: לא מתאים לכל אחד ועשוי אף להכניס ללחץ רב יותר כאלו שאינם רגילים לסוג כזה של מנטליות.

עשוי לעניין אותך

הכנה למבחני קבלה לתואר בסיעוד

הכנה למבחני קבלה לתואר לימודי רפואה


ערוץ ווידאו
פורטל לימודים