AllTest.co.il - אתר המבחנים של ישראל

מבחן GRE Psychology

כאשר סטודנטים מסיימים את לימודי התואר הראשון, עומדות בפניהם כמה אופציות, כשאחת מהן היא המשך הלימודים באקדמיה (אפשרות שניתן לממש גם שנים לאחר מכן, כמובן). חלקם מחליטים לעשות זאת על ידי 'עליית שלב' והצטרפות ללימודי תואר שני, אשר בחלקם מציבים בפני המועמד תנאי קבלה לא פשוטים.

הסטודנטים לפסיכולוגיה, למשל, יודעים שכדי להתקבל לתואר השני, הם צריכים לעבור מבחן לא פשוט: ה-GRE Psychology. ובמציאות בה התואר הראשון בתחום לא תמיד מועיל, מבחן זה הופך להיות רלוונטי עבור לא מעט בוגרים. אם גם אתם משתייכים לקבוצה זו, כדאי שתלמדו עוד על הבחינה הקרבה ובאה.

מהי הבחינה?

בחינת GRE Psychology היא למעשה מעין תת-בחינה המשתייכת לכלל בחינות ה-GRE, בחינות מקצועיות אשר מקורן בארה"ב, ומטרתן בחינת ידע אקדמי, במטרה לקבוע האם הסטודנט כשיר ומוכן ללימודי התואר השני. כמובן שהנבחנים לפסיכולוגיה לא יצטרכו לעבור את כל מבחני ה-GRE (Graduate Record Examinations), אלא רק את הבחינה הרלוונטית שלהם.

בחינת ה-GRE Psychology היא בחינה אשר בוחנת ידע כללי בנושאים הקשורים לתחום, בהתאם למה שלמד הסטודנט בתואר הראשון לכיוון אליו הוא שואף להגיע. זו בחינה שהציון שיינתן בה יקבל תוקף גם בחו"ל.

מבנה הבחינה ומרכיביה

הבחינה מורכבת משלושה נושאים: הקוגניטיבי, החברתי והמתודולוגי, לצד שאלות כלליות. כל השאלות בבחינה הן אמריקאיות (שאלות רב-ברירה) ובסך הכל כולל המבחן 205 שאלות. לא מדובר במשימה פשוטה: כאן נבחנת היכולת ההסקתית של הנבחן, הדרך שלו להתעמק בדברים והיכולת שלו לנתח סיטואציות.

בחינות אלו נעשות לרוב על דף ובעזרת כלי כתיבה, בשומה לבחינת הפסיכומטרי. בחינות ה-GRE במקור נעשות במחשב וכוללות התאמה לשאלותיו ולרמתו של הנבחן, אך ב- GRE Psychology לרוב משתמשים בדף ועיפרון בלבד. הבחינה נמשכת כמעט שלוש שעות.

ציוני הבחינה

הציון בבחינה זו נע בין 200 ל-990, כאשר רוב הנבחנים משיגים ציונים שנעים בין 400 לקצת פחות מ-800. הציונים בכל נושא נעים בין 20 ל-99 ולאחר חיבור הנקודות יחד, מבצעים שקלול אשר מושפע משיקולים רבים.

כאמור, הציון בבחינה תקף גם בחו"ל. חשוב לזכור כי בכל מועד בחינה נבחנים לא מעט מועמדים ולכן, לציון גבוה יש כאן משמעות רבה, אפילו יותר מבחינת הפסיכומטרי. אין זה אומר שצריך להילחץ - אלא פשוט לתת את כל מה שיש לכם.

דרכי הרשמה

ניתן להירשם לבחינה דרך אתר הבחינה הרשמי.

מי שמעדיף להירשם בדרך אחרת (או שאינו יכול להירשם בצורה מקוונת) יוכל ללמוד כאן. על הדרכים להרשמה לבחינה הממוחשבת, וכאן. על הבחינה הידנית.

הכנה לבחינה

כמובן שההכנה לבחינה היא אולי החלק החשוב ביותר. מועמד ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה יוכל ללמוד לבד לבחינה, אך כיום ישנם כמה וכמה בתי ספר בישראל שמציעים קורסים מכינים לבחינה הזו, אותם מומלץ מאוד לבחון.

בנוסף, באתר הבחינה קיימת זירה שלמה ומושקעת אשר מיועדת להכנה לבחינה.

בחינות להתנסות

סקרנים כבר לדעת כיצד נראית הבחינה? רוצים להתנסות בה כדי לדעת האם אתם צריכים קורס? מעוניינים לתרגל כמה שיותר בימים שלקראת הבחינה? כדאי מאוד שתנסו את הסימולציות או הבחינות של השנים שעברו. ניתן למצוא אותן כאן (מתוך אתר בית הספר האמריקאי ללימודי אנגלית).


ערוץ ווידאו
פורטל לימודים