AllTest.co.il - אתר המבחנים של ישראל

הלילה שלפני המבחן

אז התכוננתם, שקדתם על החומר, קראתם הכל שוב ושוב - והנה זה הגיע: הלילה שלפני המבחן הגדול. זהו הלילה שאליו מתרכזות כל השאלות, החששות והדאגות לפני המבחן וזהו בדיוק הזמן לתהות: מה מומלץ לעשות בלילה שלפני? האם יש נוסחה שתסייע לנבחן להיעזר בלילה הזה כדי להגדיל את סיכויי ההצלחה שלו?

לפניכם כמה טיפים שיסייעו לכם להבין: מה כדאי לעשות ומה לא, בלילה שלפני המבחן?

1. לכו לישון מוקדם

זה הדבר הכי חשוב שתוכלו לעשות בלילה שלפני המבחן, ואתם תודו לעצמכם על כך מאוד. שינה טובה היא ערובה לרוגע ושלווה ביום שלאחר מכן ובדרך הזו - אין סיכוי שלא תזכרו את החומר. המוח יהיה עסוק בחומר ולא בכך שהוא רוצה עוד לישון...

2. לכו לישון במקום שאתם רגילים אליו

אל תבחרו לישון, דווקא ביום של הבחינה עצמה, במקום לא מוכר או שאינכם רגילים לישון בו. השינה בלילה שלפני הבחינה חשובה מאוד, ולכן חשוב שתעשו זאת במיטה שלכם, אליה אתם רגילים, זו שבה אתם נרדמים הכי מהר והכי עמוק.

3. לא ללמוד עוד חומר

גם אם אתם מרגישים שלא למדתם מספיק, הלילה האחרון הוא לא הזמן לדחוס לראש כמה שיותר חומר. זה לא עובד ככה ולמעשה, במקרים רבים מה ש'נדחס' בלילה האחרון לראש, הוא הראשון לצאת, עוד לפני שהמבחן החל. הניחו לעצמכם והימנעו מלימודים בלילה האחרון שלפני הבחינה.

4. דברו עם אדם שאתם אוהבים לדבר איתו

שיחה לפני השינה תסייע לכם לפרוק מתחים ותסכולים ותאפשר לכם להוריד מהראש דאגות שונות. אפילו שאלות כלליות על אופי הבחינה ומה שמצפה לכם הן משהו שכדאי מאוד להעלות בשיחה כזו - עם האדם שאיתו אתם הכי אוהבים לחלוק רגשות ומחשבות.

5. ארגנו הכל לפני השינה

אל תחכו לרגע האחרון: סדרו את התיק, שימו בו את החומר החשוב ואת הדברים הנחוצים לבחינה מספיק זמן לפני שאתם הולכים לישון וכמובן - ודאו שהכל נמצא במקום. אל תשאירו את הארגון לשעות הבוקר המוקדמות, שיהיו גם כך לחוצות.

6. אל תשתו משקאות חריפים בלילה שלפני הבחינה

לא צריך להסביר יותר מידי על הסעיף הזה, אשר רלוונטי כמובן למי שעבר את גיל 18: אלכוהול בלילה שלפני הבחינה יביא לתוצאות לא טובות בבוקר שאחריה - בחילות, כאבי ראש, הקאות וכדומה. לא בדיוק הדבר המתאים ליום הבחינה עצמו.

7. אל תאכלו משהו כבד לפני השינה

ממש כמו אלכוהול, גם לארוחות כבדות יש השפעה לא טובה בדרך כלל בבוקר שאחרי. כאבי בטן, הרגשת כבדו?ת או בטן רגישה הם ממש לא מה שאתם צריכים במהלך המבחן.

8. אל תיקחו תרופות שאינכם רגילים אליהן

'רגיעונים' למיניהם, ואלים וכדומה מיועדים לאנשים שיודעים ומכירים את השפעתן. אם אתם לא מכירים את ההשפעה, ככל הנראה לא תתמודדו איתה טוב ולא תצליחו לתפקד במלוא הכוח במבחן עצמו. עדיף שתהיו מעט יותר לחוצים, אך תהיו עצמכם ב-100%.

9. שימו מוזיקה מרגיעה (בתנאי שאתם יכולים להירדם איתה)

מוזיקת 'מעליות', צ'יל אאוט וכדומה יעשו את העבודה - הם יכניסו את הגוף והמוח למצב של רגיעה, שתימשך גם במהלך בוקר המבחן.

10. בקשו מאחד מבני הבית לוודא בבוקר שהתעוררתם בזמן

כך, תהיו רגועים ולא תילחצו מהאפשרות שלא תקומו בבוקר, בטעות. כמובן שזה חייב להיות אדם אחראי שלא ישכח לבצע את המשימה החשובה הזו.


ערוץ ווידאו
פורטל לימודים